Februari 2015 – De Tumultueuze Tochtige Tombe

De uitbrief

“DAMES EN HEREN!”
Klinkt het luid over het dorpsplein in Dennewold uit de mond van een Gordiaanse Inquisiteur, die met een andere inquisitie-officier en enkele soldaten een paar uur geleden het dorp in zijn gekomen, vanuit de richting van het klooster. De dorpsraad heeft kort ervoor de dorpelingen opgeroepen om te komen luisteren:

“We hebben een zaak waarbij we jullie hulp vereisen. Aan de hand van onze bronnen concluderen wij dat er een tombe is opgerezen aan de rand van het woud bij een dorp van Lauanie; Rowena. Vanwege jullie specifieke ervaring met het exploreren van de tombe die hier bij Dennewold is verschenen, kunnen wij jullie expertise goed gebruiken. Wees gerust, deze tombe lijkt minder ….. duister. De beloning die jullie zouden kunnen krijgen zijn niet-schadelijke en, vanzelfsprekend, niet magische, relikwieën uit de tombe, en de kennis die jullie weten te verzamelen. Het is een reis van drie dagen hiervandaan voor een ervaren woudloper en we vertrekken morgenochtend, dus meldt je uiterlijk vanavond bij mij aan. Jullie kunnen onderweg al proberen het volgende vers te ontcijferen, dit komt uit één van onze kloosterbibliotheken en de herkomst van dit document is waarschijnlijk de tombe nabij Rowena.”

—————————-oOo—————————-

“Soms wenste je meer, een arm om je heen, een glimlach. Dan was niets hetzelfde meer. Maar gelijk wist je, het is niet beter, het gaat fout, het is anders dan het zich voordoet. De nachtegaal in een gouden kooi: voor schoonheid, advies en oplossing gaan ze naar jou toe, maar de verlossing gaat nooit voor jou. Sneeuw onder mijn voet, de wereld schilderend in creerend licht. Je betreedt de weg en verliest jezelf in het verhaal. Dat ben ik, gesloten in de doolhof der realiteit. Breng me weer tot leven, een slaapliedje, de roep van de ziel en geest die het masker der lichaam scheurt.
En het wordt weer gelijk…..”


Noot bij dit evenement

We gaan een ander stukje van de wereld verkennen: een dorp in Lauanie. De Gordiaanse inquisitie is druk bezig om als eerste bij een recentelijk opgerezen tombe aanwezig te zijn en nodigt de capabele mensen uit Dennewold uit om mee te gaan, tezamen met andere dappere helden uit de zeven rijken.

Natuurlijk beseffen we dat niet elk karakter mee durft te gaan met een excursie zoals dit. Indien je geen goede reden voor je karakter kan verzinnen waarom deze mee zou gaan, heb je de mogelijkheid om zelf een nieuw karakter te creeeren die jij vindt passen binnen deze opzet, of nodigen we je uit om te komen NPC-en.
Op deze manier willen wij jullie de ruimte geven om eens wat anders uit te proberen qua karakter, qua speelstijl of qua rol.


Informatie

Datum en tijd:
7 februari.
De karakterincheck begint om 13.00 uur. We spelen door tot 22.30.