Mei 2014 – De Bijster Bizarre Bazaar van de Benevolente Bezetter

De uitbrief

Ongeveer twee weken geleden is er plotseling een Oriaanse troepenmacht het mooie dorp Dennewold binnengevallen. Het leek op dat moment niet erger te kunnen worden: een duistere tombe die was verschenen vlakbij het dorp heeft voor vele onthutsende gebeurtenissen gezorgd, en daarbij heeft het bezoek van de gevreesde vereffenaars en de dreigende inquisiteurs de inwoners en verblijvenden in Dennewold nog meer doen huiveren. Het bedrog van een befaamde jager, de onderschepping van een belangrijke karavaan door een roversbende en het uit de voeten maken met de buit van de karavaan door enkele Breaanse ridders heeft de stemming in het dorp niet doen verbeteren. Het arriveren van de Orianen was voor sommige inwoners de druppel die de emmer deed overstromen: enkelen waren zelfs al van plan om zo spoedig mogelijk uit Dennewold te vertrekken.

Maar wat blijkt: de Oriaanse troepenmacht is dan wel met veel bombarie aangekomen, de soldaten bemoeien zich niet veel met het dorp en de dorpelingen. Tijdens een bewogen oogstfeest in het klooster nabij het dorp hebben de inwoners van Dennewold al wel kennis kunnen maken met de kwartiermeester van het Oriaanse leger, Sinbad Scharrelaar, die zich begaf onder de dorpelingen om slimme deals te sluiten en handel te voeren. Daarbij hebben de bezoekers van het oogstfeest kunnen genieten van de Oriaanse cuisine en kennis kunnen maken met de cultuur. De Orianen lijken niet veel kwaad in de zin te hebben.

Geleidelijk keert de rust weer terug in Dennewold. Zelfs het onvoorspelbare woud rondom het dorp lijkt zich rustig en vredig te houden. Maar om nu te zeggen dat alles in het dorp weer bij het oude is…
Net buiten het dorp zijn de Oriaanse troepen van zonsopgang tot zonsondergang druk bezig met timmeren en zagen. Langzaam maar zeker verreist er een hoge houten pallissade, compleet met poort en wachttorens, rondom het Oriaanse legerkamp dat naast het dorp is opgezet. Eén ding is zeker: de Oriaanse troepenmacht is van plan om hier nog wel even te blijven.

De inwoners van Dennewold zijn verdeeld in hun meningen over de Oriaanse aanwezigheid. Bijna elke avond discussiëren de voor- en tegenstanders in de taveerne met elkaar en soms lopen de spanningen zelfs hoog op. De voorstanders zeggen dat de Oriaanse legermacht nieuwe kansen en mogelijkheden naar het dorp brengt. Nemen de Orianen geen extra werkgelegenheid en handel met zich mee? Daar zou het dorp vooral zijn voordeel mee moeten doen! De tegenstanders waarschuwen voor het legerkamp dat wordt gebouwd. Tot nu toe hebben de soldaten het dorp met rust gelaten, maar zal dat altijd zo blijven? Wat zijn de plannen van de Oriaanse bevelhebber? Zo komt de oorlog tussen Orians en Dolaan wel heel dichtbij voor het dorp, dat kan haast geen goede gevolgen hebben! Dennewold staat immers officieel onder Dolaans gezag.

Maar volgend op de intocht van de Oriaanse troepenmacht komt er een karavaan van Oriaanse handelaren het dorp binnengetrokken. De eerste, grote karavaan is pas aangekomen en sindsdien zijn deze Orianen één en al bedrijvigheid. Middenin het dorp zijn zij een soort vreemde exotische markt aan het opbouwen. Een bazaar, noemen de Oriaanse handelaren het. Wie daar eens rondkijkt naar wat er allemaal wordt uitgestald, ziet de meest fantastische handelswaren voorbijkomen. Er zijn uitheemse kruiden, mysterieuze documenten, zwoele geurolien, bizarre rookwaren en spullen uit alle uithoeken van de wereld te koop en uit te proberen. Wat een bedrijvigheid, door het hele dorp weerklinkt dat bijzondere en luide Oriaanse taaltje.

Overal verspreiden de Oriaanse handelaren het nieuws: ze organiseren een grootse en feestelijke opening van de bazaar en alle inwoners van het dorp moeten komen! Hoewel het enthousiasme van de Orianen aanstekelijk is, vragen de meeste dorpelingen zich toch sceptisch af: wat zal dit evenement nu weer met zich meebrengen?


Informatie

Datum en tijd:
Van: Zaterdag 3 mei 18:30
Tot: Maandag 5 mei 16:00