Oktober 2014 – De onheilspellende opmars van een onbehaaglijk onraad

De uitbrief

Ruim anderhalve maand geleden is een Oriaanse troepenmacht aangekomen in het dorp Dennewold. De soldaten kwamen het dorp binnen op een moment dat alles mis leek te gaan; verschillende verschrikkelijke gebeurtenissen zoals het verschijnen van een duistere tombe, het bezoek van vereffenaars die veel belastinggeld eisten van het dorp en nog vele andere onfortuinlijke gebeurtenissen liet de inwoners en bezoekers van Dennewold de moed in de schoenen zakken.

Maar het bleek dat de Orianen helemaal niet veel kwaad in de zin hebben. De soldaten marcheren door het dorp, maar zorgen ook voor extra bescherming. De handelskaravaan die mee is gekomen met het Oriaanse leger zorgt voor gezelligheid en vertier, exotische spullen en kennis in het dorp. Daarbij weten de Orianen wel een leuk feest te bouwen! Een feest die ook zeker zijn ongewone gebeurtenissen had, zoals de verschijning van een harlekijn, welke een machtig fae-wezen bleek te zijn, en een mysterieus massa-visioen veroorzaakt door hallucinogene kruiden in de waterpijprook. Maar al met al is de aanwezigheid van de Orianen geen slechte invloed op het dorp Dennewold.

Toch komt de aanwezigheid van het Oriaanse leger wel met problemen: het dorp staat immers officieel onder Dolaans gezag. Verschillende invloedrijke Dolanen hebben het nieuws weken geleden al ontvangen, en Dolaan is zich langzamerhand aan het opmaken voor een tegenoffensief. Er zijn al enige spionnen geïdentificeerd binnen Dennewold, en er zullen er vast nog meer komen. De Oriaanse troepenmacht is bezig een stevige verdediging van het dorp Dennewold op te bouwen. Er wordt een palissade rondom het dorp gebouwd, en er worden voorbereidingen getroffen om een goede controle op wie en wat er het dorp in en uit gaat te organiseren.

De meest wijze aanwezigen in het dorp breken hun hoofd over de gebeurtenissen die ze hebben gezien in het visioen; wat betekende het? En hoe staat het verbonden met de recente gebeurtenissen in en rondom het dorp? De geruchten die te ronde gaan vertellen dat we waarschijnlijk nog niet het laatste gezien hebben van de geheimzinnige personages die door zowel door het dorp als door het visioen zijn gewaard.

Hoewel veel dorpelingen zich veilig wanen door de bescherming van de Orianen, zijn sommigen bezig tegen de Orianen te plotten. Dit maakt de situatie in het dorp gespannen: wat zal er gebeuren met deze mensen? En wat zal er gebeuren als er een Dolaanse troepenmacht richting het dorp wordt gestuurd? Het lijkt slechts een kwestie van tijd voor dat dat zal gebeuren…


Informatie

Datum en tijd:
Van: Vrijdag 10 oktober 18:00
Tot: Zondag 12 oktober 16:00